På plats i dockan

Indockning
2016-04-27
Arbetet i dockan fortsätter
2016-05-07
Indockning
2016-04-27
Arbetet i dockan fortsätter
2016-05-07

Mail från Underhållsansvarig Jan Wrangel

Hej alla vänner!

Dagen har bjudit på varierande väder – är att uttrycka sig milt. Vi började i lätt duggregn, vilket sedan ökade i intensitet och därefter övergick till snöblandat regn. Sedan följde några timmar av avtagande regn för att mitt på eftermiddagen låta oss få lite uppehåll och även skymta solen en stund. När det så småningom var dags att ställa verktygen och åka hem så regnade det igen!

Ni som inte kom har alltså missat en kall och blöt naturupplevelse.

Det om det, för övrigt så kan jag rapportera att:

  • Puffens nya motor har kraft så det räcker vid kort fartprov med ökning från 2800 rpm till 3800 rpm så svarade Sofia med en snabb fartökning från 4.5 knop till nästan 6 och hade säkert passerat 6 knop om inte Sven F dragit ner på farten
  • Indockningen gick utmärkt trots att vi fick backa in, vind  som kom från Beckholmen i princip i dockans längdriktning hjälpte till att styra upp Sofia Linnea. Hon ligger nu längst in i Västra dockan i ensamt majestät.
  • Vi har nu för första gången en landgång med stadiga räcken på bägge sidor och 3 kraftiga plankor – känns tryggt även för folk som inte gillar höjder!
  • Den nya bottenfärgen levererades
  • Hela undervattenskroppen har både grovskrapats och högtryckstvättas,varvid vi kunde konstatera följande:
  • Hela undervattenskroppen var beväxt med gräs och havstulpaner, dessa försvann dock lätt tillsammans med bottenfärgen när vi tvättade enligt
    punkten ovan. Notera att bottenfärgen har 2 komponenter 1/ en primer och 2 färgen.
  • Primern satt kvar så gott som överallt medan den svarta bottenfärgen försvann.
  • Vi har ställt fram en arbetsställning  på botten bredvid Sofia L. den har höjd anpassad för att man skall nå hela friborden.

Hälsningar
Janne W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *