Infobrev februari

En sommarhälsning till våra medlemmar
2017-07-04
En vårhälsning till alla medlemmar
2018-03-28
En sommarhälsning till våra medlemmar
2017-07-04
En vårhälsning till alla medlemmar
2018-03-28
Ett nytt seglingsår!
Ännu dröjer det ett antal månader innan vi kan lämna Skeppsholmen och sätter segel. Förberedelserna är i gång med vinterunderhåll och med att ta hand om resultatet från den enkät vi skickade ut i slutet av förra året.

Vi fick över 150 svar med många bra förslag. Många framför att tid är det som saknas för att kunna vara med och segla. Vidare vill många medlemmar ha möjlighet att boka in sig enskilt till seglingar i stället för att boka in sig som skeppslag. Man framför också att fler seglingar bör utgå från Stockholm. Med så många svar får man givetvis även motsatta förslag som innebär att man tycker att vi ska synas mer ute i skärgården och i fler områden.

Stort tack till alla er som svarat!

Alla dessa förslag har vi börjat ta hand om och ett antal åtgärder kommer genomföras till seglingssäsongen 2018.

Fasta seglingar för föreningens medlemmar
En av önskemålen i enkäten var fler fasta seglingar som föreningens medlemmar kan anmäla sig till. Vi håller på att planera för detta och mer info kommer snart.
Styrelsemöten januari-februari
Vid mötena togs bl a följande upp:
  • Enkätresultatet har varit återkommande vid båda mötena
  • Vinterns underhåll och den kommande rustningen i april och maj. Kallelser till båda dessa aktiviteter kommer med separata mejl
  • Uppdatering och förbättring av säkerhetsdokumentationen för Sofia Linnea har också varit en fråga. Det handlar om användningsområde och begränsningar för Vedjakten Sofia Linnea och ett antal checklistor som ska uppdateras. Det arbetet ska vara klart till årets första segling.
  • Förberedelser för årsmötet den 25 april är i dessa tider också aktuellt. Kallelse kommer med Sofia Linnea Nytt 2018 i början av april.
Vi behöver fler aktiva besättningsmän!
Känner du någon som är intresserad av engagera sig i Sofia Linnea som skeppare, båtsman eller kock? För att delta i 2018 års utbildningssegling, som kommer att genomföras 18-20 maj, bör man ha seglat med Sofia Linnea tidigare. Hör av dig till Thomas Berkey, thomas.b@outlook.com eller 070-972 56 79.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *