Vi behöver din hjälp

Nyhetsbrev sommar 2018
2018-07-05
Nyhetsbrev sommar 2018
2018-07-05

Vedjakten Sofia Linnea behöver din hjälp!

Du kan medverka på olika sätt; som kock, båtsman eller skeppare men framför allt som aktiv i underhållsarbetet. Att ta del av uppgifter som förlänger livet på Sofia Linnea är en förutsättning för att vi fortsatt ska kunna segla vidare.

Sedan 1 år tillbaka är klinkbyggda båtar erkända som ett viktigt Världsarv. Sofia Linnea är ett vackert exempel på en sådan konstruktion, en av de största nu existerande allmogebåtarna. Utan att överdriva kan vi säga att vi med vår 35 år gamla replika håller liv i ett kulturarv. Vi är stolta över det!

Seglingssäsongen, med start runt 10 maj, seglar vi ut i Stockholms fantastiska skärgård där vi under sommaren hinner besöka åtskilliga platser, hamnar och naturhamnar blandat. Ofta byter vi skeppslag och besättningar i Stavsnäs där vi just nu lägger ut ny boj för säker förtöjning. Vi avslutar säsongen i slutet av september eller början av oktober med insegling till Stockholm.

Under vintersäsongen ligger hon vid kaj på Skeppsholmen och är tillgänglig för underhåll som dels sker ombord vid tjänlig väderlek och dels i de snickerilokaler vi lånar av Skeppsholmens Folkhögskola.

Åren går och vi som arbetar med Sofia Linnea ställer gärna upp som instruktörer och coacher för att du ska komma väl in i de olika sysselsättningar vi erbjuder.

Vi arbetar helt ideellt utan ersättning för nerlagt arbete. (istället bjuder vi dig på en unik seglingsupplevelse). Som tjänstgörande, seglande besättningsman (kock, båtsman, skeppare) bor du ombord, du äter vår goda mat och seglar i en vacker skärgård – utan kostnad för dig!

Välkommen att ta del av vår upplevelse – jobba (och segla) med Sofia Linnea.

Hör av dig till oss

Hör av dig till oss på mail: kontakt@sofialinnea.se och anmäl vad du är intresserad av att hjälpa till med. Vi behöver din hjälp.

Anders Jansson
Ordförande Föreningen Sofia Linnea
Tel 0702-795 281

I Beckholmsdockan 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *