Medlemmar! Seglingssäsongen är nu i full gång. Efter riggning, rustning och underhållsarbete under april och maj genomförde vi den första seglingen..
Sofia Linnea
 
Facebook
 
Instagram
 
 

En

SOMMARHÄLSNING!

från Föreningen Sofia Linnea

INNEHÅLL

 
Image
 

Medlemmar!

Seglingssäsongen är nu i full gång. Efter riggning, rustning och underhållsarbete under april och maj genomförde vi den första seglingen den 13 maj. Styrelsen tog då chansen att komma ut och kontrollera att riggning och rustning hade gjorts så att vår vedjakt är klar för en ny sommar. Det var hon efter några justeringar. Sista helgen i maj lämnade vi Skeppsholmen med ett skeppslag och tog oss ut till bojen vid Stavsnäs.

 

24-timmars

Första helgen i juni deltog vi i Kryssarklubbens 24-timmars segling. Dygnet präglades av återkommande bleke, som ni ser på bilden. Trots det var seglingen mycket uppskattat av de medlemmar som deltog under Jan Wrangels skepparskap.

 

Årsmötet 25 april

I Sofia Linnea Nytt 2018 kunde du läsa om vad vi gjorde förra året och lite om det som var på gång. Den innehöll också kallelse till årsmötet. Ett trettiotal medlemmar kom till folkhögskolan på Skeppsholmen. Den gamla styrelsen fick ansvars-frihet och en ny valdes. Alexander Dahlqvist lämnade styrelsen och Peter Fritz valdes in. Mer om styrelsen och vad vi gör kan du se på hemsidan www.sofialinnea.se.

 
Image
 

Seglingssäsongen fortsätter

Den möjlighet till enskilda bokningar av seglingar som vi lanserade i årets tidning har inte givit så stort  gensvar.


En möjlighet återstår nu i juli då vi har seglingar upp till Roslagen och Gräddö. Dessa är: 

  • 19-21 juli Stavsnäs till Gräddö
  • en dagsegling från Gräddö 22 juli 
  • sedan tillbaka till Stavsnäs 23-25 juli


Det finns platser kvar på alla de seglingarna så Ta Chansen!

 

Vi har också ett antal seglingar bokade under augusti och september men det finns gott om lediga tider. Så hör av dig om du är intresserad av en höstsegling. För att anmäla intresse kontakta Johan Klinge på tel 073-9640142.  

 

Säsongen kommer som vanligt att avslutas med att vi seglar in till Skeppsholmen. Det kommer att ske senast i början av oktober. Då kan Du ånyo beskåda en vedjakt i Stockholm.


Följ oss på Facebook, Instagram och på hemsidan, www.sofialinnea.se, så kommer du att veta var Sofia Linnea är och när Du kan komma ner på ett besök.

Trevlig Sommar och Välkommen ombord för segling av vår fina vedjakt Sofia Linnea i glada vänners lag!

- Styrelsen Föreningen Sofia Linnea

Image
Läs två artiklar från senaste numret av vår tidning Sofia Linnea Nytt. 

Image
Var är Sofia Linnea just nu? Via  en spårningssändare (AIS) ombord kan du se vår aktuella position. 
Image
Vilka är vi? Se vilka vi är som sitter i föreningens styrelse och hitta kontaktuppgifter. 

 
Facebook
 
Instagram
 

Du får det här mailet för att du är eller under senaste åren varit registrerad som medlem eller aktieägare i Föreningen Sofia Linnea.  Om detta är fel eller om du inte önskar mail från oss kan du meddela det i ett mail till kontakt@sofialinnea.se